Okresní a krajské kolo

I v letošním školním roce se naše děti zúčastnily náročné soutěže – biologické olympiády. V kategorii D (6. a 7. třída) v okresním kole soutěžila Natálie Jiterská, která získala 28. místo. Dalimil Tylš se umístil na 26. místě. Marek Toman se stal úspěšným řešitelem a získal vynikající 8. místo, kterým si vybojoval postup do krajského kola. V kategorii C (8. a 9. třída) školu reprezentovala Natálie Plšková, která obsadila solidní 13. místo. Všichni žáci získali cenné zkušenosti do dalšího ročníku.

Co bylo předmětem soutěže? Žáci předem vypracovali vstupní úkol na vybrané téma (kvarteto listnatých stromů, sběr a poznávání hálek), soutěžili v poznávání přírodnin (rostliny, houby a živočichové), své dovednosti uplatnili při laboratorní práci a vědomosti v teoretickém testu.

Krajské kolo kategorie D proběhlo 23. 5. I v tomto kole se soutěž skládala z poznávání přírodnin, laboratorní práce a testu (vstupní úkol se do krajského kola nevypracovává). Marek Toman zvládl vynikajícím způsobem především laboratorní práci a celkově se umístil na 25. místě.

Všem výše uvedeným žákům děkujeme a gratulujeme k pěkným výsledkům.

Kompletní výsledkové listiny okresních i krajských kol jsou zveřejněny na stránkách https://soutezekhk.cz/.