Žáci vycházející v tomto školním roce ze základní školy mohli v prvním kole přijímacího řízení odeslat až tři přihlášky na tři střední školy nebo obory. Žáci, kteří v lednu vykonali talentové zkoušky, mohli odeslat až pět přihlášek. Celkem bylo v prvním kole od 20 žáků 9. třídy odesláno 61 přihlášek. Třicet jedna přihlášek bylo odesláno na maturitní obory a třicet na ty učební. Jednotné přijímací zkoušky na maturitní obory vykonalo celkem dvanáct žáků.

Výsledky přijímacího řízení na střední školy

Přijímací řízení na učební obory bylo založeno především na srovnání prospěchu a hodnocení ze ZŠ. Na maturitní obory se konaly jednotné přijímací zkoušky z českého jazyka a matematiky. Na některých SŠ se konaly i školní přijímací zkoušky. Žáci, kteří nebyli přijati v prvním kole přijímacího řízení, mohli poslat stejným způsobem přihlášky do 2. kola.

V prvním kole přijímacího řízení bylo na SŠ přijato sedmnáct žáků 9. třídy.
Ve druhém kole přijímacího řízení byli na SŠ přijati tři žáci 9. třídy.
Z dvaceti žáků 9. třídy nastoupí v září na následující tříleté učební obory devět žáků: umělecký kovář a zámečník, pasíř (SŠ řemeslná Jaroměř), truhlář (SŠ hotelnictví, gastronomie a řemesel Trutnov), nástrojař (SPŠ Trutnov), cukrář (SŠ hotelnictví, gastronomie a řemesel Trutnov – 2 žáci), kuchař-číšník (SŠ hotelnictví, gastronomie a řemesel Trutnov, dva žáci), ošetřovatel (Zemědělská akademie a gymnázium Hořice), lesní mechanizátor (Česká lesnická akademie Trutnov). Jedenáct žáků nastoupí na následující čtyřleté maturitní obory: gymnázium (Městské gymnázium a SOŠ Úpice – dva žáci), informační technologie (SPŠ Trutnov, SPŠ, SOŠ a SOU Hradec Králové), praktická sestra (VOŠ a SZŠ Trutnov), pedagogické lyceum (VOŠ a Střední pedagogická škola Litomyšl – 2 žáci), strojírenství (SPŠ Trutnov), stavebnictví (SPŠ stavební a OA Náchod), sociální činnost (Zemědělská akademie a gymnázium Hořice), veřejnosprávní činnost (Městské gymnázium a SOŠ Úpice).